makelaar.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
woensdag 29 november 2023

Overzicht ochtendkranten van 24 juni

FINANCIEEL-ECONOMISCH NIEUWS

TELEGRAAF

Philips levert politie in VS defibrillatoren

Het elektronicaconcern Philips heeft honderden reanimatiekastjes geleverd aan zes grote politiekorpsen in de VS. Philips maakt over de orders geen bedragen bekend.

VERDER IN HET NIEUWS

'Stammenstrijd' tussen Marokkaanse politici (De Pers)

Dagblad De Pers schrijft over het rapport dat Walter Etty heeft geschreven over de strijd binnen de PvdA tussen Ahmed Marcouch en Ahmed Baâdoud. Beiden waren vorig jaar in de race om stadsdeelvoorzitter te worden van het nieuwe stadsdeel West. Baâdoud won, maar dat ging volgens Etty gepaard met veel roddel en achterklap. Ingewijden spreken over ,,een stammenstrijd'', waar niet alleen Amsterdam mee heeft te maken. Ibrahim Wijbenga, raadslid voor het CDA in Eindhoven, zag het in meer plaatsen gebeuren. ,,Het ging van groep tegen groep, moskeeën tegen moskeeën. En die laatste gaven zelfs stemadviezen.''

Truck zoekt vrouw (De Telegraaf)

Als het aan de transportbranche ligt, zitten er de komende jaren tienduizenden vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs achter het stuur van vrachtwagens. De Telegraaf schrijft dat er vanaf 2015 een dringend tekort aan truckchauffeurs ontstaat. De transportsector zit met de handen in het haar, zo blijkt uit een studie. Door het werk aantrekkelijker te maken, wil de transportsector vrouwen binnenhalen. Dat moet gebeuren door betere werktijden en het afschaffen van lange, eenzame ritten.

Jong talent krijgt weer praatjes (Sp!ts)

De economie trekt weer iets aan, en dat merken werkgevers. Sp!its schrijft dat jong talent weer praatjes krijgt op de arbeidsmarkt. Ze kijken dan ook voorzichtig rond naar ander, en vooral beter werk. De krant haalt een analyse aan van een wervings- en selectiebureau. Jonge, hoogopgeleide werkzoekenden vinden baangarantie niet meer zo belangrijk. Werk moet weer leuk zijn en de jonge werknemer moet zich kunnen ontplooien.

Waakhond wil ook toezicht op makelaars (FD)

BFT, de toezichthouder die controleert of notarissen, advocaten en accountants de antiwitwasregels naleven, wil ook makelaars gaan controleren. Dat meldt het FD. Makelaars melden vrijwel nooit verdachte transacties, terwijl notarissen dat wel doen. BFT- directeur Folkert Winkel noemt dat ,,moeilijk met elkaar te rijmen''. Het zou veel effectiever zijn als het toezicht in de vastgoedsector door een organisatie wordt gedaan. Makelaars vallen nu nog onder de Belastingdienst. Er zou een wetswijziging voor nodig zijn om dit over te dragen aan de BFT.

Onderzoek bierbuiken (De Telegraaf)

Komt een bierbuik nu echt door het drinken van veel bier? Volgens De Telegraaf wordt daar binnenkort serieus onderzoek naar gedaan. Het Kennisinstituut Bier laat de Universiteit van Kopenhagen uitzoeken of er een relatie bestaat tussen het drinken van bier en de omvang van de buik. Het is voor het eerst dat daar onderzoek naar wordt gedaan.

MediaWatch (Disclaimer)

De MediaWatch van het ANP signaleert belangrijk en/of opvallend nieuws dat andere media (kranten, radio, tv, internet) brengen. Het ANP is niet verantwoordelijk voor de berichtgeving van andere media.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning