makelaar.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
woensdag 29 november 2023

Verslechterende huizenmarkt dwingt tot samenwerken concurrenten

Ondanks de verlaagde overdrachtsbelasting verslechtert de huizenmarkt nog steeds. Om de huiseigenaar te helpen met de verkoop van de woning, hebben de drie grootste huizenwebsites van Nederland naast Funda de handen ineen geslagen. Voor het eerst gaan deze grote concurrenten – Huislijn.nl, Jaap.nl en Huizenzoeker.nl – samen de Nationale Open Huizen route organiseren."De huidige markt is slecht, daarom kiezen wij voor samenwerking, voor een paar weken zijn onze grote concurrenten onze partners, zegt Ronald Barends, directeur Huislijn.nl. "Het is nu vooral belangrijk dat het voor de huizenzoeker gemakkelijk gemaakt wordt. De NVM heeft haar Landelijke Open Huizen route, wij hebben de Nationale Open Huizen route. De huizenzoeker kan dan op één dag, zaterdag 1 oktober, écht alle Open Huizen in Nederland bekijken.".

Ook Tjeerd Korenstra, directeur van Jaap.nl beaamt dit standpunt. "Uiteindelijk worden we er allemaal beter van als er weer meer huizen worden verkocht. Alle huiseigenaren en woningzoekenden zijn de dupe van de huidige situatie in de woningmarkt. Woningzoekenden en verkopers moeten dan ook in de gelegenheid worden gebracht om elkaar te ontmoeten op een landelijke huizendag die overstijgend is aan het belang van een enkele makelaarsvereniging. Daarom zetten wij nu met dit initiatief gezamenlijk de schouders onder de woningmarkt.".

Huislijn.nl is de initiatiefnemer van de Nationale Open Huizen route waar alle makelaars aan deel kunnen nemen. Om mensen naar de Open Huizen te trekken en de markt een duwtje in de rug te geven wordt alles uit de kast gehaald; er worden keukens weggegeven, makelaars kunnen onder andere promotiepakketten afnemen voor het Open Huis en er worden multimediale campagnes opgezet. Nog nooit is er rondom een Open Huizen route zoveel te doen geweest.

Over Huislijn.nl
Huislijn.nl organiseert diverse keren per jaar met veel succes haar Nationale Open Huizen route. Naast een landelijke campagne op radio, kranten en online worden veel huizenbezoekers (dagelijks ruim 20.000) bereikt via de website www.huislijn.nl. Huislijn.nl behoort tot de top drie huizensites van Nederland. Ruim 3.000 makelaars zijn aangesloten bij Huislijn.nl en plaatsen hun woningen. Huislijn.nl spidert geen aanbod maar werkt samen met de makelaars. Hierdoor biedt Huislijn.nl een actueel en compleet aanbod van koopwoningen, nieuwbouwwoningen en huurwoningen aan consumenten die willen gaan verhuizen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stephanie Hopmans
Marketing Manager Huislijn.nl
E-mail: s.hopmans@huislijn.nl
Telefoonnummer: 0620811884

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning