makelaar.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
woensdag 29 november 2023

Nederlandse Lloyd’s-broker valt vaderlandse markt aan

De Amsterdamse verzekeringsmiljonair Ronald van de Laar heeft deze week een onderdeel van de prestigieuze Britse assurantiebeurs Lloyd’s overgenomen. Met deze onderneming, die binnenkort wordt omgedoopt in Arx Riskstrategy, gaat hij de Nederlandse markt voor zakelijke verzekeringen bestormen, zo meldt De Telegraaf zaterdag.

Het bedrijf Arx, dat hij voor een onbekend bedrag kocht van de Bloemers Nassau Groep, is een Lloyd’s-broker met specialisaties op het gebied van onder meer (bestuurders)aansprakelijkheid, medische en sportrisico's. De broker brengt dit soort risico's onder bij diverse Lloyd's-syndicaten, waarbij de klant zelf kan bepalen welke dekking hij wil hebben. Arx biedt verzekeringsadviseurs volgens Van de Laar een interessant alternatief voor de drie makelaarsreuzen Aon, Willis en Marsh.

Volgens hem vindt er in de Nederlandse verzekeringsmarkt een ingrijpende verschuiving plaats. Hierdoor is de neerwaartse druk op prijzen in het particuliere segment fors toegenomen. En omdat provinciale verzekeringsmaatschappijen gewend waren hun activiteiten in de zakelijke markt min of meer te financieren met de winsten die ze op particuliere verzekeringen maakten, heeft dat gevolgen voor de bedrijfsmatige markt. Daar gaan de prijzen nu dus juist omhoog, en is de capaciteit voor het in dekking nemen van grotere risico’s sterk afgenomen, als gevolg van de financiële crisis."

(De Telegraaf, pag. 21)

 

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning