makelaar.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
woensdag 29 november 2023

Delta Lloyd stapt uit Hypodomus

Oprichter en directeur Kees van de Kerk is enig eigenaar geworden van franchiseketen Hypodomus. Medeaandeelhouders Delta Lloyd Bank en Robert van der Werf hebben hun belang in de makelaars- en hypotheekketen per 1 januari van dit jaar aan hem overgedragen.

Van der Werf was vanaf de oprichting in 2008 zowel franchisenemer als mede-eigenaar. Hij blijft actief als franchisenemer van zes vestigingen. "We hebben allebei een eigen manier van aansturen; ik ben meer op een decentraal model gericht en Robert meer op een centraal aangestuurde organisatie", aldus Van de Kerk.

Delta Lloyd Bank heeft zijn minderheidsbelang verkocht, "omdat dat beter past bij onze nieuwe, vereenvoudigde organisatie, waarbij we heel terughoudend zijn in het nemen en behouden van aandelenbelangen bij adviseurs". Delta Lloyd blijft bij Hypodomus op de schappen liggen, naast zo'n zes andere aanbieders.

Hypodomus telt landelijk, mede door de overname van onder meer de Meeùs-makelaarskantoren, 25 winkels met in totaal ruim 120 medewerkers. De totale woningportefeuille bestaat uit ruim 6.000 woningen. De hypotheekomzet is volgens Van de Kerk vorig jaar toegenomen. "Maar dat komt vooral door het aansluiten van de Meeùs-kantoren: die hadden nog geen hypotheekportefeuille."

 

 

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning