makelaar.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
vrijdag 29 maart 2024

Waardering voor Rabobank als hypotheekbemiddelaar

Van alle banken waarderen hypotheekklanten de bemiddelende rol van Rabobank het meest. De 'nummer 1 in hypotheken' krijgt van consumenten het rapportcijfer 7,6. Zo'n goede waardering is er overigens ook voor assurantiekantoren. Zij scoren hoger dan bijvoorbeeld de bekende hypotheekketens.

Dat concludeert TNS Nipo na een onderzoek onder ruim 1.500 mensen, waarover AM gisteren al berichtte. De Hypotheker, Hypotheek Visie, De Hypotheekshop, makelaars en andere banken krijgen lagere rapportcijfers in hun rol als bemiddelaar. Na Rabobank scoort de eerstvolgende grote bank 1,2 punt lager met een rapportcijfer van 6,4: "een groot verschil". Veel gehoorde kritiekpunten zijn dat de adviseur geen tijd had, geen contact meer opnam, gebrekkige kennis ten toon spreidde en de klant evenmin vriendelijk bejegende.

Een doorsnee hypotheekklant vraagt bij twee bemiddelaars informatie of een offerte aan. Slechts 17% bezoekt meer dan drie hypotheekadviseurs. Er worden vervolgens gemiddeld drie adviesgesprekken gevoerd en twee definitieve offertes aangevraagd.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning