makelaar.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
woensdag 29 november 2023

Splitsing moet Klap efficiënter maken

Klap makelaars in assurantiën in Amsterdam splitst het bedrijf per 1 maart in twee volledig gescheiden opererende bedrijven onder de namen Klap Makelaars en Klap Direct. Zij hebben elk hun eigen marktbenadering, klanten, personeel en directie. Vennoot Jan Willem Bredius gaat het makelaardijbedrijf leiden, terwijl zijn collega Jorg Roodbeen verantwoordelijk wordt voor Klap Direct. Beide bedrijven blijven nog wel onderdeel van de onderneming Klap.

De huidige 70 medewerkers worden gelijkelijk verdeeld over units. "De reden van deze stap is dat Klap een moeilijke tijd achter de rug heeft, waardoor het verdienmodel onder druk staat en de provisieomzet in enkele jaren is teruggelopen van € 7 mln naar € 6,5 mln", zegt de derde vennoot Frank Hoffmans (foto). "Hierdoor was extra aandacht voor kosten- en omzetefficiency noodzakelijk."

Klap maakt nu volgens Roodbeen een behoorlijke omzetgroei door, onder meer in auto- en zorgpolissen van het eigen merk United Insurance. "Binnen onze klantenkring is er een groeiende behoefte om verzekeringszaken online af te handelen. Door opsplitsing kunnen we hier efficiënter op inspelen", zegt hij. "Daarnaast  kunnen wij via het makelaardijbedrijf meer aandacht aan onze grotere klanten besteden."

Bij de reorganisatie zullen volgens het bedrijf geen gedwongen ontslagen vallen.  

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning