makelaar.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
donderdag 21 november 2024

Financiële Makelaar regelt klantkosten via provisieschuif

Na de introductie van het 'Nul = Nul'-distributiemodel komt serviceprovider De Financiële Makelaar voor de tweede keer dit jaar met een aanvullend model, waarbij de tussenpersoon geen vergoeding meer betaalt. Bij 'Nul = Nul Extra' worden met een provisieschuif de bemiddelingskosten doorberekend via de verzekeringspremie.

De Financiële Makelaar (400 aangesloten kantoren) lanceerde begin dit jaar 'Nul = Nul', waarbij de klant een bedrag van € 195 betaalt voor de diensten die de serviceprovider in het bemiddelingstraject levert. Om de financiële binding tussen intermediair en serviceprovider verder los te laten, is nu 'Nul = Nul Extra' ontwikkeld. "Vier op de vijf banken betalen ons een vergoeding. Die halen we af van de kosten die we in rekening brengen. Dan blijft er nog een bedrag van zo'n € 300 over. Dat ontvangen we van de verzekeraar, door de provisieschuif op dat bedrag te zetten. Hierdoor zijn er aan de voorkant helemaal geen kosten meer voor de klant en adviseur. Onze beloning zit verwerkt in de risicopremie van de klant, die daarmee overigens maar fractioneel hoger wordt", zegt directielid Henk Hulsebos (rechts op de foto, naast mededirectieleden Harrie-Jan van Nunen en Peter Komen).Over de nieuwe constructie heeft De Financiële Makelaar afspraken gemaakt met Reaal en De Goudse. Bij deze maatschappijen kunnen de aflossingspolis en de risicodekking worden ondergebracht.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning